1469 header alla sporter

2-1 vinst mot MIF

Publicerad 2019-05-15 09:53

Vi gör en riktigt stabil match i derby vinsten mot Munkedal. Framförallt läggs grunden till segern i första halvlek som är riktigt bra från vår sida.

Matchplanen var att ligga tätt med laget och inte låta Munkedals mittfält och duktiga forwards få diktera villkoren i matchen, samtidigt som vi ville hota bakom Munkedals försvarslinje. Detta tycker jag fungerade till punkt och pricka i första akten. Vi får även med oss en ledning in i halvtid efter mål av Alex på nick och Jonas på straff ( Jesper M blivit nedriven av Munkedals målvakt).

Det var givetvis en god känsla i halvtid, men vi visste samtidigt att Munkedal skulle försöka köra gasen i botten i andra för att komma ikapp. Därför gällde det för vår del att försöka vara kalla och inte tokköra framåt, utan att vara smarta och ställa om när tillfälle gavs. Det känns från sidan som om killarna har bra koll på läget i andra, och vi släpper inte till mycket bakåt samtidigt som vi får en del omställningsmöjligheter. Tyvärr för vår del så lyckas vi inte förvalta någon av dem och därmed döda matchen, utan Munkedal lyckas istället reducera till 1-2 i min 67. Detta på en av de få möjligheterna de vaskar fram. Vi ska få ytterligare ett tillfälle att döda matchen då vi tilldöms en straff för hands, men Munkedals målvakt ser till att hålla spänningen vid liv genom en fin räddning. Sista 15 min. tycker jag att vi blir lite väl låga i vårt försvarsspel vilket får påföljden att Munkedal kan trycka ner oss djupt på egen planhalva. Men vi försvarar oss väl ändå och vinner med 2-1. Gött med seger i ännu en tuff bortamatch! Nästa fredag väntar ytterligare en mot Herrestad, detta blir den 5:e bortamatchen på de 6 inledande omgångarna i serien.

Magnus Olsson
Md bildspel
Guldsponsorer (klicka på bilden för alla sponsorer)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub