1469 header alla sporter

Förlust igen för KIF

Publicerad 2018-06-16 18:58

Det är bara att konstatera att vi är inne i en djup svacka just nu. Visst det var svårspelat igår i Strömstad, med mycket vind och regn. Visst vi har en del skador. Visst vi har några avstängningar. Men trots detta trodde jag aldrig att vi skulle göra en så här medioker insats.
Pga. allt regn så flyttades matchen upp till plastgräset och detta borde varit en fördel för oss, men Strömstad tar tag i matchen direkt, och är det något bättre laget hela första halvlek. Vi har väldigt svårt att hitta rätt i våra positioner, både med och utan boll. Vi ligger också alldeles för långt ifrån gubben vi ska markera + att vi ej har tre pass inom laget under hela matchen. Trots detta är det vi som får de två första heta målchanserna, en genom Adam som ej får till sin lobb i fritt läge, och genom Hussein som missar mål i fritt läge. Istället får Strömstad straff en stund senare och gör 1-0, inte långt efter halkar Matte på ett skott och vips så står det 2-0. Detta resultat står sig i halvlek.

Vi pratar om vad vi ska rätta till och gör lite byte i halvtid, framförallt säger vi att vi ska slå lite längre bollar bakom dem. Ändå när andra halvlek börjar så spelar vi exakt på samma sätt, och fortsätter att tappa boll på mitten genom dåligt passningsspel och dåligt tajmade mottagningar. Strömstad gör både 3-0 och 4-0 (Straff igen) men vi kommer inte närmare än ett stolpskott på en bra frispark av Lucas.

Detta är återigen en riktigt dålig laginsats, vi är överens om en matchplan i omklädningsrummet, men ute på planen springer vi runt och spelar var man för sig själva. Vi säger till varandra att så här ska vi uppträda på planen men sen gör alla tvärt om. Vi pratar om två farliga killar att se upp med i deras lag, och de gör två mål vardera. Vi måste vara proffsigare än så här om vi ska kunna vara med i toppen av denna serie. Nu gäller det verkligen att vi gaddar i hop oss och börjar uppträda som ett lag igen, det är tre matcher kvar innan vila och 9 poäng på de matcherna är nog nästan nödvändigt om vi inte ska missa