1469 header alla sporter

Förlust mot Valla

Publicerad 2019-04-22 12:03

Då var det dags för andra bortamatchen av totalt tre som vi inleder serien med. Valla vann sin premiär hemma mot Munkedal, så vi visste att detta skulle bli en tuff match. Vi startar matchen rent uselt och är inte alls redo för match, vi är loja och ofokuserade vilket leder till mycket slarv. Vi hade pratat innan om Vallas giftiga omställningar och att vi måste vara noggranna i passningsspelet, och om vi tappade boll skulle vi jobba stenhårt i defensiven för att komma rätt och ta tillbaka bollen. Detta lyste med sin frånvaro hela halvleken. Valla är mycket hetare i alla situationer och skapar otrolig oreda för oss med sina omställningar. De gör både ett och två noll i första halvlek på returer efter räddningar från Matte, och leder klart rättvist i halvlek. Visst skapade vi ändå en handfull målchanser i första, men det farligaste slutade med ett stolpskott från Björn.

I andra halvlek kommer vi ut som ett annat lag och visar upp en god moral och krigarmentalitet. Vi är fast beslutna att vända matchen och försöka få med oss iallafall 1p. Den här halvleken blir mer eller mindre än kavalkad i missade målchanser. Vet inte hur många, men vi har tillräckligt med chanser för att både utjämna och vinna matchen. Och som inte det var nog så blåser domaren oss på en solklar straff när Jesper blir ned sprungen bakifrån, och det hela slutar i gult kort på Jesper för filmning. På slutet försöker vi forcera ytterligare och går ner på trebackslinje, men det slutar istället med ytterligare än omställning och Valla gör 3-1, och matchen är därmed punkterad.

En riktigt medioker första halvlek där Valla är klart bättre än oss, och att vi har svårt att sätta bollen i mål i andra, gör att vi förlorar denna match.