1469 header alla sporter

Seger i seriepremiären

Publicerad 2019-04-15 11:47
2-0 borta mot Högsäter

Årets seriepremiär spelades mot Högsäter på en hård ojämn naturgräsplan. Detta kom att prägla matchen rakt igenom, tror aldrig jag sett så mycket felstudsar, för långa första tillslag och dåliga passningar/mottagningar i en och samma match. Vi hade bestämt innan att spela enkelt och ligga rätt i positionerna, och för att ta tillvara på de lägen som skulle dyka upp.

Matchen startar lite avvaktande första 15 min, och lagen känner på varandra, och det svårbemästrade underlaget. Högsäter pumpar bollar mot sin storvuxna forward, men vi kan ganska enkelt freda oss. Vi själva försöker utnyttja ytorna bakom deras ytterbackar för att hitta inspel mot Jesper och Alex. Efter ca 20 min gör vi 0-1 efter ett fint inspel från Adam till Jesper som vänder bort sin back och placerar in bollen i mål. Nu är vi ganska heta under än period, och vi stressar fram mycket felbeslut från Högsäters backlinje, som ser stressade ut, och deras långa bollar hamnar oftast ut över sidlinjen. Efter ca 30 min friställer Jesper Alex med en pass inne i straffområdet och Alex kan enkelt göra 0-2. Här känns det väldigt tryggt och stabilt. En stund senare så har Högsäter sin första och bästa chans efter en fast situation där bollen åker som ett flipperspel inne i vårt straffområde innan vi kan få bort den. Det sista riktiga bra målchansen i första halvlek skulle vi få när Jesper blir helt ren på bortre stolpen med öppet mål, men bollen studsar till precis när han ska trycka in den och går över. Synd för där hade nog matchen varit punkterad.

Vi går ut i andra halvlek med samma direktiv som i första, ligga rätt och inte bjuda på något. Högsäter kommer ut väldigt taggade i andra och vill verkligen göra match av detta. De får ett visst tryck och vi blir lite väl låga i min smak. Trots detta så har de väldigt svårt att skapa några heta lägen, de har ett par hörnor som skapar lite oreda och något farligt inspel, men annars var det två skott från 20-25 m som var farligast. Vi ställer om bra hela halvleken och skapar en hel del halvlägen, men får inte till sista passen riktigt. Matchen slutar 0-2 och vi är givetvis väldigt nöjda med 3 poäng. Högsäter borta är ingen lätt match, de är fysiska och bra kampspelare, och på en plan där det är omöjligt att spela längs backen så är det helt klart fördel för ett sådant lag.

Nu väntar IFK Valla borta på Skärtorsdag det är en ny match med helt andra förutsättningar.