1469 header alla sporter

Storseger mot Diaspora

Publicerad 2018-04-30 11:49
2-14

Ja jag vet inte hur man sammanfattar en sådan här match. Får nog gå tillbaka till början eller mitten på 80-talet när man var pojklagsspelare i P12 för att hitta något som liknar det här i resultat väg. Visst vi är supernöjda med killarnas insats, och framförallt i andra halvlek när vi har julafton på motståndarnas planhalva, men det känns ändå konstigt att det kan bli så här. Vi startar matchen piggt och gör både 1-0 och 2-0 tidigt. Men här gick det kanske för lätt för efter dessa två mål släpper vi in Diaspora i matchen, först när vi står och sover på en lång boll som genererar 1-2 reducering, och sedan när vi får en frispark i bra läge mot oss som de kvitterar på. Vi hamnar lite i chock läge här, och det tar väl ca 10 min innan vi återhämtat oss och tar tag i spelet igen. Från sista kvarten i första halvlek och sedan hela andra halvlek är det bara frågan om hur många mål vi ska göra denna dag. Diaspora faller ihop som lag och vi skapar i princip målchans varje anfall. Resultatet stannar vid smått historiska 2-14. Enda smolket i bägaren var att vi hade lyxen att kosta på oss en friläges utvisning på Matte och något Gult kort men sånt händer.