1469 header alla sporter

Vinst mot Strömstad

Publicerad 2018-09-29 13:32
Och klara seriesegrare

Ren seriefinal hemma på Kungshamnsvallen, och för motståndet stod Strömstad, som likt oss gjort en strålande höst. Det var längesedan jag såg så mycket folk på K-vallen som denna kväll. Förutsättningarna var de att vi kunde klara oss med oavgjort medans Strömstad var tvungna att vinna. Vi startar matchen bra och är det klart piggare laget inledningsvis, vi har två mål bortdömda och en utebliven straff de första 30 minuterna, men vi har inget mål tyvärr. Till slut skall vi dock få utdelning efter en fast situation när Broberg håller sig framme och trycker in 1-0 till publikens glädje. Detta resultat står sig halvleken ut och vi är fast beslutna under paus att vi vill avgöra detta i kväll inför alla som tagit sig dit för att stötta oss. Vi är det dominerande laget även i andra halvlek och Strömstad kommer inte till några heta lägen. Spelet på planen känns stabilt och alla jobbar hårt för varandra. I den 64:e matchminuten gör vi 2-0 genom Hussein som skjuter ett högt skott (Inlägg?) på vinst och förlust mot mål, målvakten missbedömer bollbanan och bollen seglar in i bortre. En otrolig skön känsla att få detta mål , för nu vet alla att Strömstad måste göra 3 st för att vi inte skall vinna 5:an 2018. Vi får sedan ytterligare ett mål bortdömt innan Strömstad gör sin reducering till 2-1 som också blir slut resultatet. Jag tycker att vi var det klart bättre laget denna match och det känns underbart att vi är tillbaka i div 4 igen lagom tills föreningen fyller 100år. Killarna har verkligen varit formidabla hela hösten, och sen senaste förlusten mot just Srömstad har vi 10 raka segrar och 38-8 i målskillnad. Rätt hyfsat?

Tack publiken för stödet på läktaren och tack alla spelare i truppen ni är bäst.