KIF Boxning
1469 header alla sporter
Md hemsida boxning

Boxningssektionen är en avknoppning från den tidigare boxningsklubben i Kungshamn. Sektionen bedriver sin träningsverksamhet i lokaler vid Abbagårdsområdet bakom Sotenäs Idrottshall i Kungshamn.

Föreningen erbjuder möjligheten för barn och ungdomar att träna boxning från 10 års ålder. Träningen sker i boxningsklubbens lokaler där killar och tjejer tränar boxningsteknik skolboxning, parteknik, uppgiftssparring med plattor, tränarhandskar samt säck och redskap. Träningarna leds av engagerade och rutinerade tränare och ledare som innehåller träningsmoment som styrka, snabbhet, reflexer (tajming och känsla) och uthållighet.

Inom boxningen förekommer tävlingsformerna, diplomboxning och amatörboxning. Diplomboxning är en tävlingsform i boxning där boxarna tävlar i uppvisande av teknisk förmåga. I diplomboxning indelas boxarna i ålders- och viktklasser där man bedömer (1) Slag, kontringar och finter, (2) Gardering och undanglidning samt (3) Balans och fotarbete.

Amatörboxning benämns ibland vardagligt som matchboxning eller olympisk boxning. Boxningssektionen har de senaste åren fostrat ett stort antal boxare som varit framgångsrika både nationellt med flera SM-medaljörer såväl som i internationella sammanhang. Sugen på att börja träna boxning så kontakta boxningssektionen.

Träningstider 2023

Måndag:

18:30-20:00 Mixträning

Onsdag:

17.15-18.30 Tjejträning

18:30-20:00 Mixträning

Sektionsansvarig

Olof Karlsson, 0735-665854

Md bildspel
Guldsponsorer (klicka på bilden för alla sponsorer)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub