1469 header alla sporter

2x matchreferat

Publicerad 2019-04-01 17:41
LAIK & Smögens IF

I sista och avgörande gruppspelsmatchen i DM, stod Lysekils AIK för motståndet. För oss skulle det räcka med oavgjort för att gå vidare från gruppen, medan LAIK var tvungna att vinna matchen.

Jag tycker att vi börjar denna match lite trevande och ofokuserat, vi har mycket boll men har för lågt bolltempo för att skapa någon farlighet mot ett lågt stående lag. Vi måste även jobba med vårt tålamod innan vi slår den avgörande passen. Det är inte förrän i 18:e minuten, när Jimmie åker ut i en friläges situation, som vi börjar ta tag i oss själva. Det är som att övriga på planen förstår att nu måste alla jobba hårt för att nå ett bra resultat. Resten av första halvlek blir väl ingen sprakande föreställning, men som sagt alla Kiffare började växla upp i alla fall. Vi skapar några halvchanser men halvleken slutar 0-0. Till den andra halvleken pratar vi igenom hur vi ska lösa att vara en spelare mindre än dom. Jag måste säga att vi gör en riktigt bra andra akt, för ingen som såg andra halvlek kan tro att vi var en man mindre, snarare tvärtom. Vi har mycket bättre tempo i spelet i andra, och bättre skärpa sista tredjedel. 1-0 gör Jesper Mattsson, 2-0 gör Jonas Hedlund, och avslutar målskyttet till 3-0 gör Alex KH. Det var en go seger och kul att vi kunde prestera så pass bra fotboll i andra trots en man mindre.

Årets "Gottens Minnes" match mot Smögen spelades på ett soligt men blåsigt K-Vallen.

Vi gör en stabil insats och ungefär det som krävs för att vinna denna match. Vi har väldigt mycket boll matchen igenom, och skapar bra lägen titt som tätt. Smögen försöker att ligga rätt i försvar och ställa om. Vi gör 1-0 genom Jesper Mattsson, vilket också blir halvtidsresultat. Andra halvlek fortsätter som i första, mycket boll till KIF och några omställningar till Smögen. Det dröjer till 69:e minuten innan vi får in vårt andra mål genom Jonas Hedlund på straff, efter att Jesper Mattsson blivit nedgjord i straffområdet. En helt okej match från vår sida, dock tycker jag att vi borde gjort minst ett mål till i varje halvlek, men ett frenetiskt kämpande Smögen och en storspelande målvakt gjorde att resultatet stannade vid 2-0.

Nu är det 2 matcher kvar innan seriestart, på torsdag mot B/H kl. 19.00, och lördag mot Tibro kl.12.00, bägge två på K-vallen.