2x matchreferat

Publicerad 2022-06-13 21:44
LAIK & Hogstorp

Kungshamn- LAIK 0-3 (0-1)

Vi startade matchen bra och hade några halvchanser men fick en kalldusch efter 10-15 minuters spel då vi åkte på, ett lika oturligt som snöpligt, självmål emot oss. Vi fortsatte dock att hålla uppe spelet bra men sen kom nästa motgång då vår ende naturlige mittback (Osvald) tvingades utgå och vi fick hastigt möblera om i laget vilket skapade obalans och LAIK skapade ett flertal möjligheter att utöka sin ledning innan paus.

Till andra halvlek justerade vi för att få mer stabilitet, vilket var svårt då alternativen till defensiva spelare var få. Spelet var ändå jämnt men LAIK hade lättare att komma till avslut vilket gav resultat för dem då de kunde gå fram till en 3-0 vinst.

Hogstorp- Kungshamn 3-3 (1-1)

Inför den viktiga matchen borta mot Hogstorp kulminerade förhoppningsvis en svår period med frånvaro av spelare. Tack vare 4 spelare från vårt 15-årslag, 2 spelare från Bovall/Hunnebo samt ett nytillskott i form av Calle så kunde vi åka till Hogstorp med 14 spelare.

Vi började mycket bra och hade flera målchanser innan Leo kunde göra sitt första senior mål för Kungshamns IF. Efter detta tog dock Hogstorp över och vi hade svårt att bemästra deras rutinerade forwards. Tobbe räddade en straff men kunde inte förhindra ett kvitteringsmål innan paus.

I andra halvlek jämnade vi ut spelet och stundvis spelade vi riktigt bra där vi kom fram till målchanser efter metodiskt spel. Detta blandades dock med perioder då vi tappade positionsspel vilket är helt naturligt med så många nya spelare. Laget visade bra moral då vi 2 ggr kunde kvittera efter underläge. Vi gläds också åt att våra ungdomar kan prestera bra på senior nivå.

0-1 Leo Nilsson 5" (Anders Henriksson)
2-2 Felix Maisa 68" (Mohammad Teymouri)
3-3 Felix Maisa 80" (Adam Strömberg)