Publicerad 2023-06-06 12:43

Kungshamns IF - IFK Lane 2-1 (2-0)

1-0 Oliver Johansson (Mohammad Teymouri) 23"
2-0 Theo Jansson 26"

Vi lyckades äntligen att ta våra första poäng på hemmaplan genom att besegra Lane med 2-1. Av olika anledningar blev vi tvungna att byta hela backlinjen jämfört med föregående match. Detta innebar att vi uppträdde lite trevande i starten av matchen men när osäkerheten hade lagt sig blev position- och passningsspel allt bättre och vi tog över bollinnehavet allt mer. Vi jobbade fram målchanser efter bra löpvillighet och presspel. Första målet kom efter vunnen boll högt upp i plan och ett efterföljande instick och friläge som utnyttjades. Strax därefter kom även 2-0 på en hörna som gick direkt i mål.

Vi startar bra i andra halvlek och har kontroll på matchen, efter drygt 60 minuters spel får vi dessutom numerärt överläge då en Lane spelare utvisas efter vårdslöst spel. Tyvärr fick vi, precis som mot Hamburgsund, en negativ reaktion då vi blev väldigt stillastående och Lane kan istället ta över spelet och forcera fram en reducering på straff i minut 72. Vi fortsatte att uppträda krampaktigt men visade ändå bra offervilja runt och i straffområdet och kunde tack vare detta plus bra målvaktsspel hålla undan.

En mycket viktig seger då flera av lagen på den undre halvan tog poäng i denna omgång. Nu väntar en intressant och spännande avslutning innan sommaruppehållet då vi möter flera av lagen som ligger i närheten av vårt tabelläge, och förhoppningsvis är även våra skadade spelare tillbaks i träning/match.