Förlust mot Vallen

Publicerad 2023-05-28 22:33

Vallens IF - Kungshamns IF 3-1 (2-1)

1-1 Mohammad Teymouri (Adam Strömberg) 30"

Återigen en bra prestation men tyvärr inga poäng. Vi startade matchen bra och drev spelet på deras planhalva och, till skillnad från tidigare, kunde vi också omsätta bollinnehavet i flera bra målchanser. Vallen kom bättre in i matchen efter hand och på en hörna kunde de ta ledningen efter 20 minuters spel. Vi fortsatte dock vårt positiva spel och kunde kvittera genom Mohammad i den 30:e minuten. Dessvärre fick vi inte glädjas åt detta någon längre tid då Vallen återtog ledningen 3 minuter senare.

I andra halvlek tröttnade båda lagen och kvalitén sjönk. Vallen utökade sin ledning till 3–1 i minut 55. Trots att spelkvalitén sjönk fortsatte vi att jobba fram några avslutslägen men saknade skärpan. Tyvärr drabbades vi av två skador i backlinjen under första halvlek (Jimmie och Bobbie) vilket bidrog att vi inte var lika solida, i vårt försvarsspel på egen tredjedel, som i tidigare matcher. Offensivt var det en klar förbättring jämfört med tidigare matcher då vi denna gång hittade fram till betydligt fler avslut än tidigare. Christoffer Söderlund gjorde en mycket fin debut i KIF, och även Tommy Olsson kom in i andra halvlek och gjorde bra ifrån sig. Med lite träningar ihop, och våra skadade spelare tillbaks, får vi hoppas att det kan trilla in lite poäng.