1469 header alla sporter

Förlust på övertid

Publicerad 2023-06-18 21:24

1-0 Oliver Johansson (Christoffer Söderlund) 28"
2-1 Mohammad Teymouri (Jimmie Larsson) 71"

Det blev ett högdramatiskt derby som slutade med en sur förlust. Inledningen var jämn med ett visst övertag för hemmalaget. Efter 25 minuters spel uppstår en straffsituation i Smögens straffområde som domaren väljer att fria, i samband med denna uppstår ett gruff där en knuff delats ut från en hemmaspelare.

Efter protester från borta bänken väljer den assisterande domaren att tillkalla huvuddomaren som delar ut ett rött kort för skallning som ingen hade uppfattat. Efter resonemang ändrar domarteamet det röda kortet till ett gult. Efter matchen tittade domarteamet på inspelningen och kunde då konstatera att beslutet, att ta bort utvisningen, var rätt. En extra eloge till Felix Hansson i Smögens IF som lugnade ner stämningen och påkallade domarens uppmärksamhet på att det inte var någon utvisning. Sportsmanship!!!

Strax efter ovannämnda incident tog hemmalaget ledningen efter ett distansskott från Oliver. Vi tappade initiativet efter ledningsmålet och Smögen lyckades skapa ytor framför och i vår backlinje som de kom igenom på vid ett flertal tillfällen där vi tvingades att chansbryta vilket innebar en korrekt utvisning för en av våra spelare. Trycket blev ännu hårdare men vi kunde ändå hålla ledningen till halvlek. Trycket fortsatte även i börja av andra halvlek och Smögen kunde helt rättvist kvittera till 1-1 efter 55 minuters spel.

Efter kvitteringsmålet tröttnade bortalaget och vi klev upp högre med våra forwards och fick betalt för detta när vi återtog ledningen genom Mohammad i minut 70. Från ledningsmålet hade vi full kontroll och spelade stabilt fram till 88:e minuten då ett individuellt misstag ger Smögen ett kvitteringsmål. Målet gjorde att vi tappade fokus och bortalaget avgjorde matchen i minut 91.

Givetvis oerhört tungt men vi skall ändå vara stolta över vår prestation och ta lärdom av våra misstag.

Sven-Erik Ohlsson
Md 6l4gqq
Guldsponsorer (klicka på bilden)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub