Försenade matchreferat

Publicerad 2018-09-11 17:14
4 matcher

KIF - SAIS 4-1

Första matchen efter sommar uppehållet var mot SAIS på hemmaplan. Vi visste med oss att det skulle bli en tuff match mot ett lag som spelat upp sig efter en tung start på serien. Vi hamnar trots kraftigt spelövertag i tidigt underläge, vi står och sover på en omställning och SAIS spelaren avslutar med ett snyggt skott i krysset. Vi fortsätter trots detta att trycka på men vi har svårt att dyrka upp ett lågt stående motståndarlag. Det ska dröja en halvtimma in i matchen innan kvitteringen kommer genom Jonas Hedlund. Detta resultatet står sig sedan halvleken ut. I den andra halvleken gör vi 2-1 redan i 3:e min, målskytt denna gång är Adam Mill. Vi har om möjligt ännu större bollinnehav i denna halvlek, men har svårt att få till det i sista tredjedel. Vi lyckas i alla fall göra 2 mål till i slutet av matchen, 3-1 gör Christian Lantz och 4-1 Lucas Göransson. Gott att börja hösten med en seger, och vi spelar helt okej men behöver ha bättre skärpa framåt.

Matchinfo HÄR

Grebbestad 2 - KIF 2-8

Andra höstmatchen var borta mot Grebbestad 2, och det var naturgräs på Siljevi som gällde. Lite ovant för oss som ej varit på annat än plastgräs på ett tag. Vi får hur som helst en smakstart på matchen när Jesper M gör 0-1 redan i minut 3. När sedan Jonas H gör 0-2 i 7:e min så känns det riktigt bra. Men GIF kommer tillbaka och reducerar till 1-2 när vi inte är med på en retur efter en frispark. Det skall dock bli fler mål denna halvlek. Jesper M gör 1-3 i 25:e min och 1-4 är ett självmål i 26:e min. GIF ska dock också reducera en gång till innan halvleken är över, och halvtidsresultatet blir 2-4. Vi är nöjda med det offensiva spelet i första, men mindre nöjda med hur vi försvarar oss över hela banan. I den andra halvleken fortsätter vi producera chanser och mål samtidigt som vi blir mycket bättre i försvarsarbetet. Detta resulterar i att halvleken slutar 0-4, och sammanlagt en seger med 2-8. Målskyttar i andra var 2-5 Kofoed, 2-6 Lucas G, 2-7 Kofoed, 2-8 Kofoed. Härligt att kunna åka hem med 3 poäng.

KIF - Rosseröds IK 1-0

Då var det dags att möta ett av topplagen hemma på Kungshamnsvallen. Vårmötet slutade med delad pott efter att lagen haft var sin halvlek. Vi visste på förhand att detta skulle bli en fysikkamp mot ett rutinerat lag med många fysiskt starka spelare. Och visst blev det en match med kamp på liv och död i 90 minuter plus tillägg. Rosseröd är det laget som skapar de första möjligheterna, men Matte har verkligen vaknat på rätt sida och gör ett par overkliga räddningar. Halvleken är helt jämn och det är krig om var enda millimeter på planen. Vi lyckas göra 1-0 genom Jesper M i 39:e min, som rinner förbi sin försvarare och placerar bollen i bortre. I andra halvlek så fortsätter kriget, Rosseröd öser på med långbollar mot starka forwards samtidigt som vi försöker ligga rätt i försvarspositionerna och ställa om med fart. Vi borde väl avgjort matchen på något av alla de lägen vi får men det ville sig inte. I stället är det Rosseröd som får en gyllene chans till kvittering men skottet smiter tätt utanför, och segern är ett faktum. En tuff bra och härlig fotbollsmatch med många tuffa dueller, många gula kort och ett par röda kort men det var inte på något sett en överdrivet ful match.

IFK Lane - KIF 0-2

Dags för en ny svår bortamatch på en dålig, eller ska man säga en bedrövlig gräsplan, och inte blev det bättre av skyfall innan matchstart. Vi bestämde oss innan match att här var det inte läge att rulla boll, utan ligga rätt och hitta ytorna bakom motståndarnas baklinje. Vi vaskar fram några riktigt heta lägen första 10 min och har väl två i stolpen och en i ribban, men inget mål. Halvleken jämnar väl ut sig och inget av lagen förmår att göra något mål. Vi bestämmer oss för att köra på och att inte försöka bjuda på något misstag bakåt. I 65:e min får vi äntligen utdelning när Björn S placerar bollen intill stolpen otagbart för målvakten. En god känsla och en ännu godare känsla var det när samme Björn gör 0-2 i 72:a min. Nu kändes det klart, för Lane hade inte skapat så mycket fram tills dess, de hade ett bra avslut lite senare som Matte gjorde en fin benparad på, annars hände inte så mycket mer. Tyvärr bjöds publiken på en riktigt dålig fotbollsmatch, men till alla spelarnas försvar skall sägas att det var omöjligt att göra det bättre med dessa yttre förutsättningar. Härligt att plocka med 3 pinnar hem.