KIF Volleyboll
1469 header alla sporter

TÄVLA

Tävlingsverksamhet Foto: Robert Boman

Onsdagsturneringar

Varje onsdag arrangeras träningsturneringar i beachvolleyboll. Tävlingsformen passar för såväl nybörjare som mer erfarna spelare, killar, tjejer, damer och herrar, yngre som äldre. Det spelar ingen roll, kom som ni är. Tanken är att träffas, träna, tävla och umgås genom att spela beachvolleyboll och ha roligt tillsammans,

Ingen föranmälan till onsdagsturneringarna krävs och turneringarna är öppna för alla och startar kl 18:00. Kom ensam, tillsammans med en vän, sambo, familjemedlem eller en större grupp.

Gupp- och placeringsspel

Onsdagsturneringarna startar med att alla lag lottas in i ett gruppspel och får spela ett set mot ett annat lag i gruppen. Efter gruppspelet delas lagen in efter placeringar i gruppspelet och följs av ett placerings-/slutspel och spelschema där gruppsegrare möter varandra (se exempel nedan). I placeringsspelet spelas ett set mot tre andra lag och vid alla onsdagsturneringar är det enkla beachvolleyboll regler.

Gruppspel Placerings-/slutspel

Grupp Grupp 2 Placering Placering

Lag 1 Lag 5 Grupp 1 1:a Grupp 1 3:a

Lag 2 Lag 6 Grupp 2 1:a Grupp 2: 3:a

Lag 3 Lag 7 Grupp 1 2:a Grupp 1: 4:a

Lag 4 Lag 8 Grupp 2 2:a Grupp 2: 4:a


Rankinggrundande tävlingar

I Sverige finns det rankinggrundande tävlingar på olika nivåer som man kan läsa mer om på Svenska volleybollförbundets hemsida. Det finns fyra nationella tävlingsnivåer inom beachvolleyboll.

  • Open Grön
  • Open Svart
  • Challanger
  • Swedish beachtour

För att delta vid tävlingar på samtliga nivåer krävs det att man har en tävlingslicens. En tävlingslicens går att ansöka om via Kungshamns IF. Är ni intresserade av att delta vid tävlingar som kräver en tävlingslicens. Kontakta föreningen så löser vi det åt Er.

Md bildspel
Guldsponsorer (klicka på bilden för alla sponsorer)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub